pension-home_14 info voor dierenarts


NIEUWE TARIEVEN VANAF 1 APRIL 2023. NIEUWE DOCUMENTEN VOLGEN.

Contact

Antverpia-Liberty is voor u steeds bereikbaar, 7/7.
Tijdens de uren: weekdagen van 8h tot 18h, zaterdag tot 12h: 03 484 42 38
Voor zeer dringende informatie buiten de openingsuren: noodnummer 03/312.12.11 Aarzel niet ons te contacteren, ook op zondag.

O.w.v. Covid hebben wij GEEN OPENINGSUREN meer. Wij werken enkel op afspraak. Wenst u een klant door te sturen na een euthanasie, gelieve ons eerst TELEFONISCH te contacteren om een vast uur af te spreken.

Ophalingen/ brengen lichaam

1. ophalingen Voor ophalingen vragen wij u ons steeds TELEFONISCH te contacteren. Aanvragen via mail worden niet als dringend aanzien. De mails worden niet constant gelezen. De telefoon wordt wel steeds opgenomen, ook via het noodnummer.
Wij proberen het lichaam zo snel mogelijk bij u op te halen, de drukte kan voor vertragingen zorgen. Voor verdere afstanden (Oost-Vlaanderen, Brabant, Limburg) bespreken we samen een ophaaldag, zo kunnen de kosten voor het transport gedrukt worden (combinatie-transport). Gelieve uw klant op de hoogte te brengen van de transportkosten en de kosten voor het terugbrengen van de urn naar uw praktijk of hun adres! Wij geven u graag deze kosten door, deze zijn meestal onveranderlijk en door elke eigenaar te betalen. Deze kosten worden dikwijls niet aan de eigenaar gemeld, wat onnodige moeilijke discussies meebrengt op emotionele momenten.

2. brengen van lichaam In principe kan u, enkel alleen als dierenarts, 7/7 bij ons terecht voor het binnenbrengen van een lichaam. Gelieve dit eerst met ons te bespreken zodat wij u de nodige informatie kunnen geven én op de hoogte zijn. Het lichaam voorzien van identificatieformulier met vermelding van UW naam en/of stempel.

Verpakken van het lichaam

Wij voorzien de nodige bodybags voor het verpakken van het lichaam. Graag geven wij u telefonisch meer uitleg. Gelieve het lichaam met de nodige omzichtigheid te verpakken wanneer de eigenaar het lichaam bij ons ter plaatse nog wenst te zien. Dekens, speelgoed en leibanden zijn niet toegelaten.

COVID-MAATREGELEN: Tot op heden is het niet mogelijk om van bij u opgehaalde huisdieren in ons crematorium afscheid te nemen. Wij behouden voorlopig onze Covid-maatregelen zoals aan u gecommuniceerd in 2020.

Invullen “verzoek tot crematie”

Wij geven u de nodige invulformulieren en flyers met informatie over ons crematorium. Mocht u niet voldoende hebben, laat het ons weten. U kan indien nodig dit onderaan in deze rubriek downloaden. Gelieve dit formulier zeer nauwkeurig in te vullen, met als belangrijkste het JUISTE en RECENTE telefoonnummer van de eigenaar of verantwoordelijke. Dit is héél belangrijk. Indien wij een eigenaar of verantwoordelijke niet kunnen contacteren wordt in principe de crematie ook niet uitgevoerd. In principe moet de eigenaar dit document ondertekenen, op de hoogte zijnde van de kosten (ook transport!).
Het is volgens de huidige wetgeving VERPLICHT uw naam én adres (stempel) onderaan op het document te vermelden. Begin 2018 werden nieuwe documenten aangeboden, in 3-voud

De urnkeuze en andere belangrijke zaken worden in principe altijd met de eigenaar besproken, wij contacteren hen ALTIJD vóór wij de crematie uitvoeren. Soms wenst de eigenaar nog na te denken over de urnkeuze, ophalen of versturen van de urn…..

Gelieve dit document in plastic zakje (bv. labo) of envelop goed aan de verpakking vast te maken.

Retour urnen

Indien gewenst kan de urn terug naar u gebracht of verstuurd worden, en passant of spoed (post), zie onze tarieven hiervoor.
De urn kan ook op afspraak bij ons afgehaald worden.
Urnen worden alleen bezorgd na volledige betaling van de rekening.

Betalingen

Urnen worden enkel overhandigd na volledige betaling van de rekening (door de klant of via de dierenarts). Voor crematies waarvan de eigenaar geen urn/as wenst, wordt een rekening naar hen verstuurd. Deze is binnen 8 dagen te betalen.

Wij vragen u vriendelijk om eigenaars met een financiële slechte situatie een ander alternatief aan te bieden. Soms kunnen wij ook afbetalingen toelaten, maar dit alleen in overleg alvorens de crematie uitgevoerd wordt.

AARZEL NIET ONS TE CONTACTEREN VOOR MEER INFORMATIE! 7/7

Te downloaden formulieren: klik hier