pension-home_14 info voor dierenarts


Contact
Antverpia-Liberty is voor u steeds bereikbaar, 7/7.
Tijdens de openingsuren op het nummer 03/484.42.38 (10h-13h en 16h-18h, zat. 10h-16h)
Voor zeer dringende informatie buiten de openingsuren: noodnummer 03/312.12.11 Aarzel niet ons te contacteren, ook op zondag.

Ophalingen/ brengen lichaam
1. ophalingen Voor ophalingen vragen wij u ons steeds TELEFONISCH te contacteren. Aanvragen via mail worden niet als dringend aanzien. De mails worden niet constant gelezen. De telefoon wordt wel steeds opgenomen, ook via het noodnummer. In principe proberen wij binnen de 24 à 48 u het lichaam bij u op te halen. Voor verdere afstanden (Oost-Vlaanderen, Brabant, Limburg) bespreken we samen een ophaaldag, zo kunnen de kosten voor het transport gedrukt worden (combinatie-transport). Gelieve uw klant op de hoogte te brengen van de transportkosten! Wij geven u graag deze kosten door, deze zijn meestal onveranderlijk en door elke eigenaar te betalen. Deze kosten worden dikwijls niet aan de eigenaar gemeld, wat onnodige moeilijke discussies meebrengt op emotionele momenten.

2. brengen van lichaam In principe kan u, enkel alleen als dierenarts, 7/7 bij ons terecht voor het binnenbrengen van een lichaam. Gelieve dit eerst met ons te bespreken zodat wij u de nodige informatie kunnen geven én op de hoogte zijn. Het lichaam voorzien van identificatieformulier met vermelding van UW naam en/of stempel.

Verpakken van het lichaam
Wij voorzien de nodige bodybags voor het verpakken van het lichaam. Graag geven wij u telefonisch meer uitleg. Gelieve het lichaam met de nodige omzichtigheid te verpakken wanneer de eigenaar het lichaam bij ons ter plaatse nog wenst te zien. Dekens, speelgoed en leibanden zijn niet toegelaten of mogen in een aparte verpakking (van naam voorzien) meegegeven worden.

Invullen “verzoek tot crematie”
Wij geven u de nodige invulformulieren en flyers met informatie over ons crematorium. Mocht u niet voldoende hebben, laat het ons weten. U kan indien nodig dit onderaan in deze rubriek downloaden. Gelieve dit formulier zeer nauwkeurig in te vullen, met als belangrijkste het JUISTE en RECENTE telefoonnummer van de eigenaar of verantwoordelijke. Dit is héél belangrijk. Indien wij een eigenaar of verantwoordelijke niet kunnen contacteren wordt in principe de crematie ook niet uitgevoerd. In principe moet de eigenaar dit document ondertekenen, op de hoogte zijnde van de kosten (ook transport!).
Het is volgens de huidige wetgeving VERPLICHT uw naam én adres (stempel) onderaan op het document te vermelden. Begin 2018 worden nieuwe documenten aangeboden, in 3-voud

De urnkeuze en andere belangrijke zaken worden in principe altijd met de eigenaar besproken, wij contacteren hen ALTIJD vóór wij de crematie uitvoeren. Soms wenst de eigenaar nog na te denken over de urnkeuze, het al dan niet aanwezig zijn bij crematie, ophalen of versturen van de urn…..

Gelieve dit document in plastic zakje (bv. labo) of envelop goed aan de verpakking vast te maken.

Retour urnen
Indien gewenst kan de urn terug naar u gebracht of verstuurd worden, dit in overleg met u en de klant.
Urnen worden gratis aan u terug bezorgd wanneer wij bij u moeten langskomen voor het ophalen van een nieuw lichaam. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de frequentie. Wenst de klant dit sneller, dan versturen wij u deze urn per Taxipost Secur (mits bijbetaling).
Urnen worden alleen bezorgd na volledige betaling van de rekening.

Betalingen
Urnen worden enkel overhandigd na volledige betaling van de rekening (door de klant of via de dierenarts). Voor crematies waarvan de eigenaar geen urn/as wenst, wordt een rekening naar hen verstuurd. Deze is binnen 8 dagen te betalen.

Wij vragen u vriendelijk om eigenaars met een financiële slechte situatie een ander alternatief aan te bieden. Soms kunnen wij ook afbetalingen toelaten, maar dit alleen in overleg alvorens de crematie uitgevoerd wordt.

AARZEL NIET ONS TE CONTACTEREN VOOR MEER INFORMATIE! 7/7

Te downloaden formulieren:
Crematorium invulformulier
Crematorium algemene informatie
Folder recto-verso2013