pension-home_14 algemene informatie


Enkel goed verzorgde honden én in een normale conditie voor in een hondenpension worden bij ons aanvaard !

VACCINATIE van uw hond: Ga tijdig naar UW dierenarts voor de nodige vaccinaties tegen hondenziekte, parvo (kattenziekte), leptospirose en kennelhoest. Bij het inchecken van uw hond in het pension wordt het vaccinatieboekje gevraagd. Bovenvermelde vaccinaties mogen maximum 1 jaar oud zijn. Voor de veiligheid van onze honden kunnen wij uw hond niet toelaten indien er geen vaccinatieboekje voorhanden is. Ook het Ministerie verlangt dit.

VLOOIENPREVENTIE: Deze preventie wordt ter plaatse uitgevoerd. Wij kunnen niet controleren of uw hond voordien wel degelijk behandeld is (druppeltjes drogen op, ouderdom en kwaliteit van vlooienband is niet te controleren). U kan druppeltjes of een vlooienband in de verpakking meebrengen (geen sprays!). Wij hebben de nodige producten ook steeds in voorraad. De verantwoordelijkheid ligt steeds bij de eigenaar, bv. bij preventie in tabletvorm. Controle datum?
Opmerking: sommige producten beschermen alleen tegen teken, dit is voor ons echter niet voldoende, wij vragen een goed product tegen vlooien.

VOEDING: onze standaardvoeding is EUKANUBA LAMB & RICE en DUCK UITMUNTEND. Bijna alle honden eten deze voeding graag en verteren deze goed. Wij hebben allerlei bijproducten om indien nodig extra smaak te geven. Indien nodig wordt de voeding van thuis gegeven (enkel dieetvoeding om medische redenen), deze dient u zelf mee te brengen (voldoende!), de dagprijs blijft echter gelijk.

EIGEN HONDEN UIT HETZELFDE GEZIN IN 1 HOK: Dit wordt ter plaatse besproken. De eigenaar ondertekent ook ter plaatse een document dat het samenzitten van zijn honden in 1 hok steeds op EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID is. Soms is dit niet ideaal, we bespreken dit ter plaatse.

DEKENS, MANDEN, SPEELGOED EN SNOEP: om hygiënische redenen vragen wij u GEEN dekens, kussens of matjes mee te brengen. Wij beschikken over voldoende dekens die meermaals per week gewassen worden. Enkel manden in plastiek worden toegelaten, geen speelgoed o.w.v veiligheidsredenen, weinig of geen snoepjes. In pension gedragen de dieren zich anders dan thuis, zij hebben veel afleiding en dus weinig behoefte aan speelgoed of snoep. Indien u wenst, kan u een oude T-shirt of sok meebrengen zodat uw hond uw vertrouwde geur bij zich heeft, d.w.z. zaken die eventueel verloren mogen gaan of weggegooid mogen worden. Wij zijn hiervoor niet verantwoordelijk.

UW HOND KOMT VOOR DE EERSTE MAAL IN PENSION: dit is voor u een aangrijpend moment. Daarom vragen wij u vriendelijk om op voorhand eens een kijkje te komen nemen, maar dan wel buiten de vakantieperiodes, dit om de rust van onze gasten te garanderen. De meeste honden ervaren een verblijf in een pension niet als een straf, maar als een leuke afleiding. Hebt u toch enige twijfel, dan kan u uw hond op voorhand enkele dagen als proef op pension brengen. Wij geven u de juiste informatie over het gedrag van uw hond en leren hem ook kennen. Vooral, in het belang van uw hond, verwen hem niet extra vóór of na het pension. Als volgt enkele tips: Vóór het binnenkomen: Geef uw hond geen eten juist vóór het binnenkomen! Dit om eventuele problemen te vermijden in de wagen of bij aankomst. Hij/zij krijgt hier nog het nodige. Bij thuiskomst: Wij raden u aan om bij thuiskomst rustig over te schakelen naar uw eigen voeding, let op met blikvoeding en allerhande soorten snoep of tafelrestjes. Geef uw hond voldoende rust, geen overdreven wandelingen of spelletjes, zeker niet bij extreme temperaturen!! Uw hond heeft hier meestal meer beweging gehad en kan moe zijn, een eventueel loom gedrag is een normale reactie en van voorbijgaande aard. Eventuele onregelmatigheden aan ons melden a.u.b.

CONTROLE DOOR DE DIERENARTS: De bedrijfsdierenarts komt in de vakantieperiode dagelijks en is steeds bereikbaar. Eenvoudige aandoeningen worden door hem behandeld; bij een ernstige aandoening wordt er contact opgenomen met uw dierenarts om de behandeling te bespreken. U en uw dierenarts worden op correcte wijze ingelicht. Voorgeschreven geneesmiddelen en verzorgingen worden nauwgezet gegeven, hiervoor wordt een meerprijs gevraagd. Hospitalisatie behoort eveneens tot de mogelijkheden, afhankelijk van de aandoening. Het is zowel voor uw hond als voor ons aangenaam dat hij/zij verzorgd binnengebracht wordt, zeker tijdens de zomerperiode (ontklit, getoiletteerd, geen te groot overgewicht, geen ademhalingsproblemen…). Wij behouden ons het recht om medisch of fysisch niet-verzorgde honden te weigeren, dit om organisatorische, medische en hygiënische redenen.

BETALING: Het saldo van de rekening ( na vermindering van het voorschot) wordt altijd VOLLEDIG BETAALD bij afhaling van uw hond. Hierop wordt GEEN UITZONDERING gemaakt. Eventuele facturen voor voldaan worden achteraf verstuurd.

Verdere info betreffende tarieven, te betalen voorschotten en prijsberekeningen vindt u in de rubrieken TARIEVEN en RESERVATIE

pension-home_14 toilet


Indien u wenst kan uw hond tijdens het verblijf in het pension gewassen worden. Wij raden een wasbeurt aan voor langharige honden alvorens zij naar huis gaan, zeker voor reuen. Gelieve dit te bespreken bij het binnenbrengen of reserveren. Het is zowel voor uw hond als voor ons aangenaam dat hij/zij verzorgd binnengebracht wordt, zeker tijdens de zomerperiode (ontklit, getoiletteerd…).

Wij behouden ons het recht om medisch of fysisch niet-verzorgde honden te weigeren, dit om organisatorische, medische en hygiënische redenen.